Foto: Anders Magnusson

18-åring häktas efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skadades lindrigt efter en skottlossning i området Segevång i Malmö på torsdagskvällen. Nu häktas den 18-åring som polisen gripit för dådet.

Redan efter midnatt kunde polisen gripa en 18-åring i samband med skottlossningen. Nu häktas mannen, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Mannen misstänkt för den skjutning på Kronotorpsgatan och har suttit anhållen sedan han greps. Nu häktas han också. Mannen själv förnekar brott, säger Fredrik Jönsson, åklagare i årendet.

Polisen har inte velat lämna någon information om vad som lett fram till gripandet. Likaså är det oklart vad som är upprinnelsen till skottlossningen.

– Den skottskadade mannen har inte velat medverka i utredningen, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

18-åringen är misstänkt för mordförsök. Enligt Region Skåne har den skottskadade mannen lindriga skador.

Skottskadad person tog sig själv till akuten

Det var vid 20.45-tiden på torsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning på Segevång i Malmö. En stund senare kom en skottskadad man in till akuten i Malmö. Han hade körts dit i en privatbil.

Under torsdagskvällen gick polisen ut med uppgiften om att vittnen sett två personer lämna platsen på moped efter skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.