Polisens kriminaltekniker på plats efter att en person skjutits ihjäl på Göingegatan på Gamlegården i Kristianstad efter larm om skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

18-åring häktad för medhjälp till mord i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man har häktats, misstänkt för inblandning i mordet på en 20-årig man i Kristianstad i september. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt häktningsframställan är han misstänkt för medhjälp under en lång period före mordet, från den 1 januari 2022 fram till morddatumet den 22 september. Flera personer är misstänkta för inblandning, i olika roller, uppger åklagaren för tidningen.

Den 20-årige mannen sköts på en innergård i stadsdelen Gamlegården. Ett drygt år tidigare befann han sig utanför det köpcentrum i samma stadsdel som utsattes för beskjutning. Tre personer skadades, men 20-åringen träffades inte.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen Fredrik Liljeroos om hur man jobbar framåt efter skjutningen. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.