Den 18-åring som anhölls för mordet på en kvinna i Bromölla har nu släppts. Foto: Mikael Nilsson

18-åringen släppt – finns inga häktningsskäl

Uppdaterad
Publicerad

18-åringen som varit anhållen misstänkt för mordet på en kvinna i Bromölla, släpptes idag av åklagaren.

– Misstankarna mot 18-åringen är mycket låga, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

Söndagen den 30 september hittades en kvinna i 25-årsåldern död i Bromölla. En 18-årig man greps några timmar senare på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Men under utredningens gång har brottsmisstankarna mot den misstänkte blivit svagare och det har lett till att åklagaren på onsdagsförmiddagen fattade beslut om att han skulle släppas och inte häktas.

Bromölla

– Åklagaren har fått ett bredare underlag så som en rättsmedicinsk undersökning. Misstankarna mot 18-åringen är mycket låga och åklagaren bedömer att det inte finns några häktningsskäl, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

Åklagaren ska fatta beslut

Enligt Robert Loeffel kan utredningen ta en annan riktning, åklagaren ska nu besluta om mordutredningen ska fortsätta – eller om händelsen istället kommer klassas som ett dödsfall utan misstanke om brott.

– Det har framkommit nya omständigheter runt händelsen och ny information om platsen, det återstår ett antal åtgärder innan åklagaren kan fatta ett beslut, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

18-åringen som varit anhållen har nekat till brott. Brottsmisstankarna mot honom är nu mycket låga. I utredningen finns ingen annan som misstänkts för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bromölla

Mer i ämnet