Polisen genomsökte bussen vid hållplatsen Hästtorget i Kristianstad. Foto: Erika Dahlin Jönsson

19-åring åtalas misstänkt för bombhot på buss i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En buss tömdes och ett torg spärrades av i centrala Kristianstad efter ett bombhot på en buss. Nu åtalas en 19-åring misstänkt för grovt olaga hot och en rad andra brott.

Det var på förmiddagen den 10 juni som polis larmades till Hästtorget i Kristianstad efter att ett hot om en bomb uttalats på en buss.

Bussen tömdes och ett stort område runt fordonet spärrades av. Efter att bussen genomsökts konstaterades att inget farligt föremål fanns ombord.

Nekar till brott

Nu åtalas en 19-årig man misstänkt för grovt olaga hot. Han ska ha uttalat att det fanns en bomb ombord på bussen. Åklagaren bedömer brottet som grovt då det riktats mot flera personer och eftersom det handlade om ett hot om sprängämne. 19-åringen själv nekar till brott.

Åtalas för fler händelser

Mannen åtalas även för en rad andra brott – bland annat hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Detta efter händelser som ska ha skett vid andra tillfällen tidigare under våren. 19-åringen nekar till brott på samtliga åtalspunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.