Omkring 200 barn i låg- och mellanstadiet på två skolor i Tomelilla har fått distansundervisning efter flera fall av covid-19. Foto: Martina Holmberg / TT

Låg- och mellanstadiebarn på två skolor hemskickade efter smitta i Tomelilla

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera fall av covidsmitta på två stycken låg- och mellanstadieskolor i Tomelilla har nu runt 200 barn fått distansundervisning.

Det var förra veckan som fler konstaterade fall av covid-19 upptäcktes på Smedstorps skola och Tryde friskola.

– Det är efter samråd med smittskydd Skåne som vi beslutat om att ha distansundervisning måndag till onsdag den här veckan, säger Johan Holmqvist, skolchef i Tomelilla kommun.

Slutet på veckan består av två lediga dagar för eleverna och nästa vecka hoppas kommunen att eleverna ska kunna vara tillbaka igen.

Fler fall upptäcks

– De senaste rekommendationerna, att alla barn ska testas om någon i klassen insjuknat, gör ju att fler fall nu upptäcks, säger Johan Holmqvist till SVT Nyheter Skåne.

Distansundervisningen gäller runt 200 barn i låg- och mellanstadiet på de två skolorna.

– Det är ju alltid bättre att bedriva undervisning på plats för barn i den här åldern och för de yngsta är det säkert en olägenhet för föräldrarna, menar Johan Holmqvist.

För de barn med föräldrar som inte kan vara hemma har kommunen ordnat med omsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer