Pojken hävdade att han haft frivilligt sex och att 14-åringen sagt att hon var äldre. Men det tror inte Malmö tingsrätt på. Foto: TT

24-årig man dömd för våldtäkt på hotell

Publicerad

En 24-årig man dömdes i dag av Malmö tingsrätt för att ha våldtagit, misshandlat och kidnappat en kvinna på ett hotell i Malmö på nyårsafton. Straffet blir fängelse i två år och tio månader.

Den nu dömda 24-åriga mannen hade en relation med kvinnan sedan tidigare och i domen framgår det att deras förhållande var stormigt och präglades av svartsjuka. 

Brottet inträffade på ett hotell i Malmö på nyårsafton då den dömda mannen våldtog, misshandlade och höll kvinnan kvar på hotellet mot hennes vilja. Kvinnan har vittnat att mannen börjat slå och knuffa henne under natten då han inte fick läsa ett sms på hennes telefon.

Pågick i fem timmar

24-åringen tog även stryptag på kvinnan och under händelseförloppet försökte kvinnan att fly, men hölls kvar mot sin vilja av mannen. Senare under natten våldtog den dömda mannen kvinnan.

– Detta pågick mellan klockan tre på natten fram till åtta på morgonen och det är därför ett mycket allvarligt brott, säger Henrik Nordquist, åklagare i fallet.

Den dömda mannen har erkänt sig skyldig till misshandel men nekar till våldtäkt och olaga frihetsberövning.

Kvinnans utsaga tillräckligt stark

Malmö tingsrätt betraktar dock kvinnans berättelse som trovärdig då hon lämnat en lång och detaljerad beskrivning av vad som hände under nyårsnatten.

– Det var framförallt hennes berättelse som ledde till fällande dom, säger Henrik Nordquist.

Straffet blir två år och tio månaders fängelse.

– Jag är nöjd över att tingsrätten beslutade att döma mannen men med tanke på brottets grova omständigheter vill jag se ett högre straff på runt fyra års fängelse. Nu ska jag överväga om en överklagan kan bli aktuell, säger Henrik Nordquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.