Foto: Mikael Nilsson

27 bilar i seriekrock på E22 vid Lund

Uppdaterad
Publicerad

27 bilar krockade på lördagsförmiddagen på E22 vid Lund. Fem personer är lindrigt skadade och förs till sjukhus, enligt Räddningstjänsten.

Olyckan inträffade vid 11-tiden på lördagsförmiddagen i södergående riktning mellan trafikplats Norra och trafikplats Gastelyckan i Lund. Enligt Räddningstjänsten var totalt 27 bilar inblandade i olyckan – från polisen kommer uppgiften att det handlar om ett tiotal bilar.

Åtta personbilar och en mindre lastbil har fått bärgas från olycksplatsen.

Lund

– Fem personer har förts till sjukhuset men de ska vara lindrigt skadade, säger Mattias Sköld, inre befäl Räddtjänsten Syd.

Snö och hård vind ställer till det i trafiken

Den olycksdrabbade sträckan var avstängd ett par timmar efter olyckan, men vid 14.20 meddelade Trafikverket att den åter var öppen.

Även på andra platser i Skåne har det inträffat flera trafikolyckor under lördagen på grund av den hårda vinden i kombination med snö och snörök.

– Vi uppmanar alla som behöver ut och köra på vägarna att hålla låg hastighet och stora avstånd till andra fordon för att undvika olyckor, säger Mattias Sköld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lund

Mer i ämnet