Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En 32-årig kvinna i Malmö försvann – efter stort pådrag hittades hon död två månader senare Foto: ur förundersökningen

Make får livstidsdom efter mord på sin hustru

Uppdaterad
Publicerad

I september i fjol rapporterades en 32-årig Malmökvinna försvunnen. På torsdagen föll domen mot hennes make.

Kvinnan anmäldes försvunnen natten mot den 25 september i fjol. Samma natt anhölls hennes make och häktades senare misstänkt för människorov. Efter åtskilliga förhör under två månaders tid berättade mannen var kvinnan fanns – han hade grävt ner henne i ett skogsområde i Bökeberg i Svedala.

– Det här är två personer som tidigare levt tillsammans och man har barn. Kvinnan ville lämna mannen och har också gjort så och det var något som han inte var nöjd med, sade åklagare Kristina Amilon om motivet efter att hon skickat in åtalet.

Erkänner men nekar

Kvinnan hade innan sin död ansökt om skilsmässa från maken. Hon hade också anmält honom för misshandel samt fått ett kontaktförbud nekat av domstol.

Mannen har i förhör erkänt att han orsakat kvinnans död men nekar till att det skulle vara mord. På torsdagen dömdes han för mord till livstids fängelse och utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.