Ella-Stina Strandh och Teddy Sjögren tycker att det är roligt att prova på olika sporter. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Klassiskt läger drog i gång med coronarestriktioner

Publicerad

Det har varit svårare än vanligt att planera C4-lägret, berättar Henrik Alvesson som är fritidsstrateg på Kristianstads kommun.

– Jag har verkligen fått vrida och vända på mig för att få det att gå ihop, säger Alvesson.

På måndagen drog 2020 års upplaga av C4-lägret i gång.

– Det känns som att vi har landat i något väldigt bra, säger Henrik Alvesson och berättar om de olika coronaåtgärderna som vidtagits.

– Förr har vi haft en stor samlingsplats där alla 20 grupper samlas på samma ställe – i år har vi delat upp dem på tre ytor så att de håller avstånd. Vi har delat in dem efter skolor – så att de barnen du umgås med i vanliga fall umgås du även med på lägret. De mindre byskolorna har vi fått slå ihop två olika skolor.

C4-lägret pågår dagtid denna veckan och nästa. Aktiviteterna på lägret är bland annat friidrott, amerikansk fotboll och simning.

I videoklippet kan du bland annat höra åttaåriga Ella-Stina Strandh och tioåriga Teddy Sjögren beskriva hur man springer på bästa sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.