Malmö tingsrätt dömde på tisdagen en 40-årig man till fängelse för grova brott på en massagesalong i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

40-årig man döms till fängelse för grova brott på en massagesalong i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En 40-årig man döms till fängelse för grovt koppleri, grovt bokföringsbrott, olaga hot och narkotikabrott. Malmö tingsrätt meddelande domen på tisdagen. Samtidigt döms ytterligare två kvinnor för narkotikabrott och tre män för köp av sexuell tjänst.

Under hösten 2020 fick polisen kännedom om att det förekom omfattande försäljning av sexuella tjänster på en massagesalong på Nobelvägen i Malmö.

Polisen började då att spana på salongen och kartlägga ägaren genom hemlig dataavläsning och telefonavlyssning. Flera telefonsamtal avlyssnades där mannen och kvinnor, som arbetat på salongen, öppet pratade om sexuella tjänster som sålts.

Polisen beslagtog även sopsäckar från salongen vars innehåll stärkte misstankarna. Därefter greps mannen och vid en brottsplatsundersökning gjordes ännu fler fynd.

Förnekade brott

I juni i år väcktes åtal mot salongens ägare och mot två kvinnor som arbetat på salongen. Tre män åtalades även för köp av sexuell tjänst. Den huvudåtalade förnekade brott.

Tingsrätten finner det styrkt att salongens ägare både känt till försäljningen av sexuella tjänster och varit den som drivit verksamheten.

Under de två år som mannen ägde salongen uppgick den totala omsättningen till cirka 3,4 miljoner kronor, varav 2,4 miljoner bestod av intäkter från försäljning av sexuella tjänster.

Bristande bokföring

Bokföringen för ett av verksamhetsåren har allvarliga brister och för övrig tid saknas bokföring, vilket gör att mannen också döms för grovt bokföringsbrott.

Enligt tingsrätten ska mannen även ha hotat en av kvinnorna som arbetade på salongen när hon ville avsluta sin anställning. Han ska även ha förvärvat narkotika som han senare överlåtit till en av kvinnorna som arbetade på salongen.

Fängelse och böter

Mannen som är i 40-årsåldern döms till fängelse i 3 år och 6 månader. Han får även näringsförbud i fem år och ska betala skadestånd till kvinnan som han utsatt för olaga hot. Därutöver ska han betala 1 200 000 kr till staten för det ekonomiska utbyte han haft av brottet.

En av de åtalade kvinnorna döms till en månads fängelse för narkotikabrott. De övriga åtalade döms till böter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer