Foto: Julia Maric

44-åring anhållen för mord på sin mamma

Uppdaterad
Publicerad

En 44-årig man har anhållits misstänkt för mord på sin mamma i Malmö. Den 66-åriga kvinnan fördes svårt skadad till sjukhus i mitten av juli och avled under måndagen.

– Hon avled efter en tid på sjukhus. Jag vill inte gå in exakt på när det har hänt eftersom vi vill höra vittnen som möjligen har iakttagelser att lämna, säger Ola Lavin, åklagare i ärendet.

Ärendet rubricerades först som grov misshandel men har nu ändrats till misstänkt mord. Mannen är anhållen misstänkt på sannolika skäl för brottet. Han förekommer även i andra våldsutredningar.

– Han har varit misstänkt för våldsbrott tidigare och det har skett i nära relation.

Kvinnans lägenhet undersöks

Kvinnan har skador av yttre våld, men vilken typ av skador vill åklagaren inte gå in på.

– När det gäller dödsorsak så vill jag inte gå in på det, vi vill avvakta obduktionen, säger Ola Lavin.

Nu väntar brottsplatsundersökningar och förhör.

– Det sker just nu en teknisk undersökning av lägenheten där hon bodde.

Varför har det inte gjorts tidigare?

– Det är en polisiär bedömning, men så länge det är en grov misshandel så har man en målsägande som man kan prata med. Nu har vi inte det längre, därför blir alla undersökningar betydligt viktigare för att förstå vad det är som har hänt.

Förhörs i veckan

Det första förhöret med den misstänkte mannen hölls under måndagen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan har mannen befunnit sig utomlands.

– Han har inte varit tillgänglig tidigare, nu väntar ytterligare förhör, säger Ola Lavin.

Senast på torsdag måste åklagaren begära mannen häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.