Johan Andersson, Mellby gård, presenterade satsningen tillsammans med Timothy Walentynowicz och Mattias Kronvall från TFF. Foto: Annar Gjöres/SVT

50 miljoner till Trelleborgs FF

Uppdaterad
Publicerad

Trelleborgs FF ska få 50 miljoner de närmaste åren för att kunna ta sig tillbaka till Allsvenskan. Styrelsen presenterar idag en sponsor som under fem till tio år ska betala ut pengar för att laget ska kunna etablera sig i högsta serien igen.

Trelleborgs FF:s styrelse vill tillsammans med huvudsponsorn Mellby Gård starta ett investeringsbolag som över tid ska få 50 miljoner kronor.

– Planen är att Trelleborg ska bli ett av allsvenskans tio bästa lag under de kommande åren, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Trelleborg

Pengarna blir utöver den ordinarie sponsringen till TFF.

I bolaget som bildas kommer fotbollsföreningen att vara delägare. De hoppas att pengarna kan ge dem möjligheterna till nyförvärv.

Rune Andersson, affärsmannen och miljardären bakom Mellby Gård, har under lång tid pumpat in pengar i Trelleborgs FF. Under åren har det blivit en bra bit över 100 miljoner till klubben, både privat och genom olika bolag. Sonen Johan, som själv spelat i TFF men inte på A-lagsnivå, är nu vd för företaget.

Styrelsen ska idag ha en presskonferens på Vångavallen och berätta mer om förslaget.

TFF var uppe i Allsvenskan 2018 men åkte ner igen till Superettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trelleborg

Mer i ämnet