När fas fyra inleds i början av juni kommer 56 ställen i Skåne ta emot åldersgruppen 18-59 år. Foto: Jessica Gow/TT

56 vaccinationsställen för skåningarna när fas fyra inleds

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det i sommar kommer finnas 56 vaccinationsställen runt om i Skåne – och minst ett i varje kommun – när det är dags för den sista vaccinationsfasen.

Skåningar som är i åldrarna 18 till 59 år, och som inte har vaccinerats i någon av de tidigare faserna, kommer att kunna välja mellan 56 vaccinationsställen runt om i Skåne, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Det kommer att finnas minst ett ställe i varje kommun.

− Det känns bra att vi nu har fått ihop pusslet och kan fördela ut vaccinet på ett effektivt sätt med god tillgänglighet för invånarna. Om vi får mer vaccin än det som ligger i nuvarande plan, har vi utrymme att skala upp och erbjuda ännu fler vaccinationsställen, säger Maria Landgren, läkemedelschef och vaccinsamordnare i Region Skåne i pressmeddelandet.

Planerad i början av juni

16 leverantörer och två mobila enheter har uppdraget att vaccinera 470 000 skåningar. Vaccinmängden kommer att fördelas utifrån invånarantal och geografi.

Vaccinationsstarten i fas fyra, för personer i åldern 18-59 år, är planerad till början på juni. All information om vaccinationsställen och hur bokning går till kommer att finnas på 1177.se.

Den som inte kan boka tid digitalt har möjlighet att kontakta sin vårdcentral för att boka vaccinationstid, enligt Region Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.