En 8-årig pojke försvann i Sibbarp under lördagen. Han återfanns välbehållen ungefär två timmar senare. Foto: Mikael Nilsson

Försvunnen 8-åring i Sibbarp hittades välbehållen

Uppdaterad
Publicerad

En 8-årig pojke anmäldes försvunnen från en parkeringsplats vid Sibbarps kallbadhus under lördagen. Senare under eftermiddagen anträffades pojken framför kallbadhuset.

Det var strax efter 14 som 8-åringens familj larmade till polisen om att pojken ska ha försvunnit från parkeringsplatsen vid Sibbarps kallbadhus. Vid den tidpunkten hade han varit borta i en och en halv timme.  

– Vi söker bland annat längs med vägar och cykelvägar, säger Calle Persson på polisens presstjänst.

Ärendet inkom som ett drunkningslarm och därför var även räddningstjänsten på plats inledningsvis, men senare visade det sig att pojken inte hade befunnit sig vid vattnet.

– Vi lämnar därför platsen och lämnar över ärendet till polisen för eftersökande av försvunnen person, säger Mattias Sköld, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Klockan 14.36 rapporteras pojken vara anträffad framför kallbadhuset och polisen kunde lämna platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.