Foto: Susanne Nord

95-årig kvinna rånad och misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

Flera män bröt sig in till den sovande närmare 95-åriga kvinnan vid halv fyra tiden natten mot torsdagen. I en och en halv timme höll de kvinnan fången medan de sökte igenom villan i Malmö efter värdesaker.

– Det är en avskyvärd händelse den här kvinnan utsatts för, säger Nils Norling som är pressinformatör vid Malmöpolisen.

Kvinnan bor i en fristående villa på Lorensborg. Vid halv fyra tiden natten mot torsdagen bryter sig flera män in hos den sovande kvinnan och håller fast henne medan de söker igenom huset efter värdesaker. Enligt polisen är det vanligaste att tjuvarna är ute efter kontanter, smycken och elektronik.

– Vi vet att de har fått med sig en del saker men inte hur mycket eller vad de har fått med sig, säger Nils Norling.

Han berättar att de inte vet på vilket sätt rånarna tog sig ifrån villan men polisen vill att alla som kan ha sett någon eller något tidigt på torsdagsmorgonen i området Lorensborg och Dammfri hör av sig.

Polisens tekniker har varit på platsen och säkrat en del spår men vad de har hittat vill Nils Norling inte berätta. Han kan heller inte berätta om rånarna hade något vapen med sig.

Kvinnan klarade sig utan allvarliga skador, men chockades.

– Hon har ju varit med om något fruktansvärt, säger Nils Norling.

Händelsen rubriceras som grov stöld, misshandel och olaga frihetsberövande..

På tisdagskvällen rånades och tejpades en 50-årig kvinna fast vid en inbrott i sin villa på Limhamn.

– Det är inget som vi omedelbart kopplar ihop med det här rånet, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.