Foto: Jessica Gow/TT

Advokat misstänks för stämpling till mord i svartsjukedrama

Uppdaterad
Publicerad

En skånsk advokat åtalades på fredagen för stämpling till mord och misshandel. Enligt åtalet har han beställt mord på sin exfrus nya man.

Det är två män som åtalas för mordplanerna vid två olika tillfällen. Advokaten ska ha anlitat den den andre mannen för att utföra mordet.

I beslagtagna telefoner och datorer har polisen kunnat läsa männens konversationer. Enligt åklagaren är de bevis för att advokaten uppgett att han avsåg att hämnas på sin förre detta hustru, att han ansåg sig ha möjligheter att låta mörda henne och hennes nya partner. Konversationerna ska också bevisa att advokaten tidigare ska ha satt eld på en bil.

Dessa händelser ska ha ägt rum mellan september 2017 och juni 2019.

Betalade för mord

Advokaten misstänks dessutom för att från december 2019 till  januari 2020 ha betalat stora summor för ett nytt mordförsök på exfruns nya partner. Ett vittne ska ha sett en pistolbeväpnad person vid målsägandens adress och bevis för mordplanerna ska ha påträffats i en bil i samband med en poliskontroll.

De båda åtalade männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.