Foto: TT/Fredrik Sandberg

Miljöaktivister på tak i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal personer genomförde en aktion under lördagsmorgonen på ett tak till ett kraftverk i hamnen i Malmö. Polis och polisens insatsstyrka tillkallades.

Polisen larmades till Flintrännegatan i Malmö av väktare vid 9-tiden på lördagsmorgonen. Ett par miljöaktivister befann sig då på industribyggnadens tak där de skulle hänga banderoller med klimatrelaterade åsikter.

Polisens insatsstyrka kom på plats för att förhandla med personerna. Men allt gick lugnt till och aktivisterna tog sig ner frivilligt från taket.

– De var tillmötesgående och vi har pratat med dem och förhört dem. Det visade sig att de tagit sig in olovligt på området. Vi kommer rubricera händelsen som olaga intrång samt eventuellt även brott mot ordningslagen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Skåne.

En anmälan upprättades senare på lördagen om olaga intrång och brott mot ordningslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.