• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Foto: Olle Palm

”Akutmottagningen ska inte stängas”

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen hävdar att Socialdemokraterna presenterat ett förslag om att stänga akutmottagningen nattetid i Lund under sommaren. Något som socialdemokraterna nekar till.

– Vi har inte diskuterat någon stängningen av akuten i Lund, säger Anna-Lena Hogerud (S), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne.

Oppostionen hävdar Socialdemokraterna, under ett föreberedande nämndmöte presenterat förslaget. Det ska ha gått ut på att stänga akuten i Lund nattetid, samtidigt ska personalen förflyttas till Malmö för att där ha bättre beredskap under sommaren.

– Socialdemokraterna har presenterat förslaget, allt annat är en lögn, säger Stefan Lamme (M), andra vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. 

Tittar på olika lösningar

Anna-Lena Hogerud (S) menar att olika lösningar diskuteras för att klara sjukvårdsbemanningen under sommaren. Tjänstemän har givits uppdraget att komma med olika förslag på hur krisen kan lösas. Men att det skulle innebära att akutmottagningen i Lund stängs, det avfärdar Hogerud bestämt.

– Vi har brist på sjuksköterskor med viss kompetens men från politikens håll finns inget förslag som det som oppositionen hävdar, säger Anna-Lena Hogerud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer