Fredagens balkonggympa i Kristianstad. Foto: Erika Dahlin Jönsson/Daniel Ekberg/SVT

Fotbollsspelare leder balkonggympa för äldre i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har fått Kristianstads DFF att ordna gympa för äldre runt om i Kristianstad. Fotbollslaget står på marken och demonstrerar rörelser. De äldre hänger med från sina balkonger eller fönster.

– Det har varit väldigt mycket leenden och det verkar vara väldigt uppskattat. Även vi som gör det tycker det är skitkul, säger KDFF:s lagkapten Alice Nilsson till SVT Nyheter Skåne.

Innan varje tillfälle informerar fotbollsklubben om balkonggympan genom lappar i de aktuella husen. Under fredagen arrangerades balkonggympa vid Finlandshusen intill Tivoliparken i Kristianstad.

– Vi kommer fortsätta under tiden som de äldre sitter i karantän. Vi tänker gå till olika ställen, olika boenden, och hjälpa till på det här sättet, säger Elísabet Gunnarsdóttir, tränare i KDFF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet