• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

95-årig kvinna bestulen i sitt hem i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 95-årsåldern misstänks ha blivit bestulen i sitt hem under måndagseftermiddagen. Hon ska ha blivit kontaktad av en man och en kvinna som tagit sig in i hennes bostad.

Polisen larmades om det förmodade åldringsbrottet vid 16.20-tiden på måndagen.

Den äldre kvinnan, som har en demenssjukdom, misstänks ha blivit kontaktad av två personer, en man och en kvinna. Dessa ska sedan ha tagit sig in i hennes hem och stulit smycken och kontanter.

– Det är folk i omgivningen som tycker det sett udda ut och uppfattar mannen och kvinnan som obehöriga när de tar kontakt med den äldre kvinnan och följer med upp till lägenheten, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Särskilt försvårande tillvägagångssätt

Kvinnan ska enligt polisen inte ha skadats fysiskt vid händelsen, som rubriceras som stöld. Det misstänkta brottets tillvägagångssätt ses av polisen som särskilt försvårande.

– Det är helheten, alltså när brott begås mot en särskilt utsatt grupp dithän äldre får räknas. I synnerhet med nedsatta funktioner som då demenssjukdomar, som betraktas som försvårande, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.