Äldre kvinna skadad – föll ur buss

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans är på plats vid en busshållplats i Lund där en äldre kvinna uppgavs skadad. Tidiga uppgifter till SOS talade om att bussen skulle ha kört iväg med dörren öppen samtidigt som kvinnan försökte kliva ombord.

Olyckan ska ha inträffat vid en busshållsplats på Södra Esplanaden strax innan klockan 17.

– Enligt uppgifter till SOS ska föraren ha kört iväg med öppen dörr medan en äldre kvinna skulle gå ombord på bussen. Damen ska då ha fallit ut ur bussen och skadat sig, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Visade sig vara mindre allvarligt

Senare visade det sig att busschauffören hade gått ut och pratat med kvinnan och frågat om hon behövde vård, vilket hon inte ska ha behövt.

– Det var inte så allvarligt som de initiala uppgifterna tydde på. Ambulans åkte ändå dit men kvinnan ska inte behövt vård. Det var en mindre olycka helt enkelt, kvinnan ska ha snubblat ut ur bussen, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.