Äldre par rånade i bostaden – en skadad

Publicerad

Natten mot torsdag rånades ett äldre par i 80-årsåldern hemma i sin bostad i Åhus av en knivbeväpnad gärningsman. En av makarna skadades vid rånet.

– Vi larmades dit tillsammans med ambulans och mannen i det här paret var skadad och fick åka med in till sjukhuset men det ska inte ha varit några allvarligare skador, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt honom var det paret själva som larmade polisen vid kvart i tre natten mot torsdag om ett pågående inbrott i en villa på Ljungåsvägen på Äspet i Åhus. En ensam gärningsperson, utrustad med ett knivliknande föremål, tog sig in i det äldre parets bostad.

En dyrbar klocka och en plånbok ska ha förvunnit vid händelsen. Under natten sökte flera polispatruller efter den misstänkte, som beskrivs som en man i 20-årsåldern.

Bostaden spärrades av och kommer att undersökas av tekniker under dagen.

Ingen är misstänkt eller gripen i ärendet som just nu utreds som grovt rån. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.