Foto: Drago Prvulovic/TT

Allvarlig smitta på Migrationsverket i Malmö

Publicerad

En person på Migrationsverket i Malmö har smittats av den allvarliga sjukdomen bakteriell hjärnhinneinflammation. Ledningen har nu larmat personalen om smittan.

*Efter att den här artikeln publicerats så har Migrationsverket backat från den första uppgiften att ett fall av hjärnhinneinflammation konstaterats i Malmö.

Ett mail har gått ut till samtliga anställda om att söka läkare om man får några symptom de närmaste dagarna.

Under måndagen insjuknade den anställda. Efter provtagning konstaterades att det rör sig om bakteriell hjärnhinneinflammation, Meningit.

– Vi gick ut och informerade samtliga som arbetar vid vår arbetsplats vid Jägersro. De som arbetar på den här personens avdelning har fått särskild information, säger Jennie Sörman, sektionschef på Migrationsverket.

Huvudvärk är ofta det vanligaste symptomet. Det gör också ont när man försöker böja nacken. Hög feber är också vanligt.

Bakteriell hjärnhinneinflammation är en farlig sjukdom, som kräver snabb behandling med antibiotika intravenöst, alltså direkt in i blodomloppet. Trots behandling får mellan fem och femton procent bestående men, eller avlider.

Bakterien kan spridas både via fysisk kontakt och i luften.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer