Ambulans fast i trafiken – polis delade ut böter

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen tog sig många familjer till friluftsområdet Frostavallen utanför Höör för att utnyttja den soliga vinterdagen. Det skapade trafikproblem och en ambulans kunde inte lämna platsen.

– Det är allvarligt och då åkte vi dit för att reda ut saken, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Det var strax innan 15-tiden som problemen blev påtagliga för ambulanspersonalen. En person de hämtat i friluftsområdet hade skadat sig i backen och de kunde inte ta sig därifrån.

Väl på platsen fanns flera bilar med sommardäck.

– De som har åkt dit med sommardäck utsätter både sig själva, sina familjer och andra för fara.

Polisen delade ut böter

På väg till friluftsområdet var vägarna täckta med snö och is vilket innebär att bilar är skyldiga att ha vinterdäck. Därför delade polisen ut böter till ett flertal bilar som inte följt lagen.

– Det var ett flertal bilar som hade sommardäck som vi gav böter. Men det är egentligen det minsta problemet. Det kan få allvarliga konsekvenser att inte ha vinterdäck vid den här typen av väglag, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.