• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Explosionen krossade fönster på flera fastigheter. Ingen människa tycks dock ha skadats. Foto: Mikael Nilsson

Tre personer anhållna efter explosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot lördagen inträffade två explosioner i Malmö med bara några timmars mellanrum. Nationella bombskyddet kallades till båda detonationerna. Senare under lördagen anhölls tre personer som greps i samband med explosionen på Agnesfridsvägen.

Den första detonationen inträffade vid Drottningtorget vid 22-tiden på fredagskvällen. Ingen ska ha kommit till skada i samband med den händelsen.

Senare under natten mot lördagen detonerade ett okänt föremål vid/i trapphuset till ett flerbostadshus på Agnesfridsvägen i södra Malmö.

– Själva porten eller ingången är totalskadad och det är rätt så stora skador på fastigheten och även på intilliggande hus där fönsterrutor har gått sönder, säger vakthavande befäl Peter Martin till TT.

Porten till trapphuset förstördes i explosionen natten till lördagen. Foto: Mikael Nilsson

Inga personskador

Ingen person uppges ha kommit till skada och enligt Peter Martin, ser polisen ingen koppling till detonationen vid Drottningtorget. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Senare på natten greps tre personer i närheten av brottsplatsen, rapporterar SVT:s utsände. Detta bekräftades även av polisen i Malmö tidigt på morgonen. De tre anhölls av åklagare under lördagen. Det rör sig om en man i 20-årsåldern, en 18-åring och en 17-årig pojke.

I nuläget ingen koppling

Polisens presstalesperson Filip Annas berättar att polisen utreder explosionerna var för sig.

– I nuläget ser vi ingen koppling, men framkommer det information som indikerar på samband så kommer vi titta på det, säger Annas.

Vad vet ni om motiven till de här sprängningarna?

– För tidigt att säga vad som ligger bakom. Vi har gott hopp om att kunna lösa detta, säger Annas.

Tredje explosionen på ett dygn

Explosionen på Agnesfridsvägen är den tredje i Malmö på ett drygt dygn.

Vid tvåtiden natten till fredagen skadades en parkerad bil och den intilliggande fastigheten av en detonation på Seved. De tre personer som suttit anhållna misstänkta för detta dåd är släppta på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.