Mannen hittades i Sege å i norra Malmö Foto: Mikael Nilsson

Ännu oklart hur mannen som hittades i Sege å kan ha dött

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte kunnat fastställa dödsorsaken hos den man i femtioårsåldern som hittades död i ett vattendrag i Malmö natten den 11 februari i år. Obduktionen är nu klar men den kan inte visa hur mannen kan ha dött.

– Obduktionen visar inte några yttre tecken på våld och dödsorsaken är fortfarande oklar. Det genomförs just nu en rättskemisk undersökning. Man kontrollerar till exempel om det finns något i blodet eller om det finns vatten i lungorna. Det tar lite längre tid att få svar på men den här undersökningen bör vara klar inom två veckor, säger polisens presstalesman Nils Norling till SVT på måndagsmorgonen.

Händelsen rubriceras fortfarande som mord men det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad.

Försvunnen och hotad

Mannen  som hittades död hade varit anmäld försvunnen sedan den 1 december förra året och ska enligt polisen ha haft kopplingar till kriminella MC-gäng. Under senare år ska han även ha levt under hot.

År 2009 stoppades och greps mannen för grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman. 2014 dömdes han för brotten.

En övervakningskamera har fångat mannen på bild den 24 november 2018 och det är det sista livstecknet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.