Foto: Fredrik Sandberg/TT

Antalet covidpatienter på sjukhus ökar igen i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Antalet patienter med covid-19 som vårdas på sjukhus i Region Skåne har ökat de senaste dagarna. Sedan i fredags har ytterligare 16 covidpatienter lagts in för vård. Sammanlagt vårdas nu 191 personer med covid-19 runt om på de skånska sjukhusen.

Det senaste dygnet har ytterligare 244 personer med covid-19 konstaterats i Skåne. Drygt tusen personer har bekräftats smittade under helgen som gått.

Sammanlagt har nu 111 043 personer med covid-19 rapporterats in sedan pandemins början för ungefär ett år sedan.

30 får intensivvård

Antalet personer som vårdas på intensivvårdsavdelning har däremot inte ökat de senaste dagarna. På måndagen uppges 30 personer få intensivvård i Skåne vilket är lika många som före helgen.

Även om det totala antalet patienter som vårdas på sjukhus har ökat i Skåne under veckoslutet, är det ändå mindre än hälften så många som får vård i dag jämfört med det genomsnittliga antalet inlagda i början av januari som var över 500.

Totalt har hittills 1 575 personer med covid-19 avlidit i Skåne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet