Munskydd tas på inför ett snabbtest för covid-19 på Klinisk mikrobiologi vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ny toppnotering av antalet inlagda covidpatienter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen vårdas sammanlagt 237 patienter med konstaterad covid-19 runt om på de skånska sjukhusen. Det är en ökning med 17 inlagda patienter bara det senaste dygnet.

208 patienter med covid-19 är inlagda på vårdavdelning och 29 patienter får just nu intensivvård i Skåne. Ytterligare två personer med covid-19 har avlidit sedan söndagen.

Totalt har 387 personer med covid-19 avlidit i Skåne.

Det senaste dygnet har 235 nya covidfall rapporterats in i Skåne. Hittills har 27 907 skåningar konstaterats med covid-19 sedan pandemin började i våras.

Kortare svarstider

Enligt Region Skåne ligger svarstiderna på 1-3 dagar för covid-testerna och på de flesta håll i Skåne går det att boka ett självtest inom 1-2 dagar. På tisdagen öppnar ytterligare en provtagningsplats för bil i Staffanstorp.

– Tyvärr ser vi ännu ingen avmattning av covid-19 spridningen ute i samhället och smittan finns överallt i Skåne. Positivt är dock att tillgången till självprovtagning via 1177.se åter är bättre och att väntetiderna på ett test sjunkit. Vår målsättning är att man inte ska behöva vänta längre ett dygn för att kunna testa sig och vi jobbar hårt med att uppnå detta, säger smittskyddsläkare Eva Melander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet