Låg smittspridning i Skåne men i Vellinge konstateras flest nya fall. Foto: Gunilla Fritze

Fortsatt låg smittspridning i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Antalet personer i Skåne som smittas av covid-19 eller som vårdas på sjukhus ligger fortsatt på låga nivåer. Men i Vellinge sticker siffrorna ut – där stiger antalet smittade mest i länet.

Tisdagens siffror visar att 127 nya fall av corona har hittats. Den senaste veckan har antalet smittade per dag ökat marginellt. Under måndagen låg snittvärdet på 68 smittade per dag.

– Flest fall ser vi i åldersgrupperna 15-39 år. Vi har också en lätt ökning av antalet fall i gruppen 50-69 år, men på en låg nivå, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne i ett pressmeddelande.

Tio personer på sjukhus

Fem personer ligger på IVA med konstaterade fall av covid-19 och fem personer ligger inne på vårdavdelningar.

– Vad som är positivt är att vi har väldigt få fall bland vårdpersonal. Endast elva personer av drygt 2 000 provtagna har testat positivt där. Positivt är också att vi hittar få nya fall vid smittspårning i vård- och omsorg, säger Eva Melander.

Vellinge sticker ut

Bland de skånska kommunerna är det Vellinge som sticker ut. Där har hundra nya fall per hundratusen invånare hittats. Det är dubbelt så många som i de kommuner som kommer därefter Åstorp (62), Båstad (51), Trelleborg (52) och Höör (53).

Totalt antal färdigvaccinerade skåningar ligger nu på drygt 600 000. Sedan pandemin startade har 1768 personer med covid-19 avlidit i Region Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.