Färdigställandet av den nya bron blir klar sex dygn tidigare än beräknat och E6 kan öppnas för trafik igen på måndag. Foto: Trafikverket

Arbetet med nya bron klar – E6 öppnar tidigare än beräknat

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med den nya bron vid E6 norr om Malmö börjar redan bli klart och enligt Trafikverket kan vägen öppnas för trafik på måndag, sex dygn tidigare än beräknat.

E6 har varit avstängd i höjd med Alnarp sedan 13 maj, men nu är den nya motorvägsbron, som väger 8 800 ton, på plats.

– Detta innebär en stor lättnad för trafiken i området och minskar också risken för trafikolyckor, säger Jens-Peter Eisenschmidt, Trafikverkets projektchef för Fyrspåret Malmö-Lund.

Anledningen till att arbetet gått snabbare än planerat är att flera tidskrävande arbetsmoment kunde genomföras innan avstängningen.

Dessutom gick rivning och schaktning under avstängningens första dygn snabbare än förväntat.

– Tidsvinsten är resultatet av ett bra riskarbete och en ständigt pågående planering. Men det är förstås också tack vare ett starkt engagemang hos alla inblandade – hos alla de som arbetat dygnet runt med allt från rivning och schaktning till projektledning, säger Jens-Peter Eisenschmidt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.