– Vi har städare som kommer och städar varje dag, så det är inget som förändrats efter ert inslag, säger Minela Harbas, sektionschef på socialtjänsten. Foto: SVT

Efter SVT:s avslöjande – nu märkbart renare på boendet

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan besökte SVT boendet Vandraren på Rosengård i Malmö. Då möttes vi av ingrodd smuts och lösa sladdar. Nu har vi återvänt till boendet för att se om det har skett en förändring.

På boendet Vandraren bor barnfamiljer och socialtjänsten förklarar att de försöker använda boendet sällan på grund av skicket.

Renare kök

När vi återvänder till boendet ser vi en förbättring. De två köken är renare och de lösa sladdarna är dolda med hjälp av lister. Även de lösa skruvarna i barnrummet är åtgärdade.

– Sedan ni var här har städarna varit här ofta. Innan ni kom hade vi aldrig sett dem, säger en boende på Vandraren.

Men trots att boendet är renare förklarar de boende att det fortfarande är väldigt smutsigt.

Förändrat rutiner

Enligt socialtjänsten har inget förändrats kring deras städrutiner.

– Vi har städare som kommer och städar varje dag, så det är inget som förändrats efter ert inslag, säger Minela Harbas, sektionschef på socialtjänsten.

Se klippet ovan för att se hur boendet ser ut i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.