Åtalas för tre år gammal våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man åtalas nu för grov våldtäkt, grovt olaga hot, misshandel och försök till olaga frihetsberövande. Detta efter händelser på en thaimassage i Malmö i maj 2015.

Mannen ska ha tilltvingat sig sex genom att hålla för kvinnans mun, ta strypgrepp på henne och binda hennes händer. Han ska även ha hotat att döda henne, samt hållit en kniv mot hennes hals. Efter våldtäkten ska han ha dunkat hennes huvud i väggen och sedan försökt stänga in henne i ett angränsande rum. Samtliga händelser ägde rum den 26 maj 2015.

Man kunde säkra DNA-spår på brottsplatsen, men kunde inte binda någon till brottet. Förrän i augusti i år, när en 26-årig man tog sig in i ett hamnområde i Göteborg. Han dömdes till två månaders fängelse i Göteborgs tingsrätt för obehörigt tillträde till skyddsobjekt. I samband med detta topsades mannen, och han kunde därmed kopplas till brotten i Malmö för tre år sedan. På fredagen åtalades han i Malmö tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.