Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under perioden fram till jul väntas högtryck på återvinningsstationerna, med stora mängder förpackningsmaterial i kärlen. Foto: Petra Hultman

Förpackningskaoset har börjat – fullt i återvinningskärlen

Publicerad

Först Black Friday, sedan julhandel... Årets stora arbetstopp är här för de anställda inom återvinningsbranschen. På återvinningsstationerna är det ofta proppfullt i kärlen för kartonger och plast, en situation som förväntas bli värre de närmaste veckorna.

Enligt branschorganisationen FTI, som ansvarar för all insamling av förpackningar och tidningar, väntas dessutom den pågående pandemin spä på utmaningarna ytterligare under årets julperiod. 

– Postnord aviserar exempelvis en 30-procentig ökning av paket i deras flöde, vilket ger mer förpackningsmaterial på återvinningsstationerna, säger Kerstin Wärn, FTI:s regionchef för Skåne.

SVT fick en pratstund med renhållningschauffören Joel Schöld, i färd med att tömma en överfylld förpackningscontainer i Staffanstorp. Hör hans tankar inför den stundande ruschen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer