ATN: ”TV-boxarna fungerar igen inom tio dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Inom tio dagar ska sändningarna vara igång igen på TV-boxarna från Malmöbolaget ATN. Det säger en medlem i ägarfamiljen till SVT Nyheter.

Enligt företaget har polis och åklagare överreagerat på anklagelserna om piratutsändningar av upphovsrättsskyddat material.

Uppemot hundratusen hushåll i Sverige och ytterligare några länder står plötsligt utan utländska TV-kanaler. Detta sedan polisen i Malmö stoppat alla sändningar via den oerhört spridda ATN-boxen, vanlig bland annat i många arabisktalande familjer.

Stoppade sändningarna

Efter anklagelser om att bolaget saknar tillstånd från flera av de berörda kanalerna slog polis och åklagare till i måndags och stoppade utsändningarna.

I dag har SVT Nyheter för första gången lyckats nå bolaget. Ingen vill prata framför kameran, men budskapet är att sändningarna ska vara uppe igen inom tio dagar och att polis och åklagare ”överreagerat” på klagomålen från de två kanaler som tillsammans kräver skadestånd på över 200 miljoner kronor.

– Våra advokater får titta på det, men det verkar väldigt överdrivet. Möjligen skulle det kunna handla om en ersättning på i storleksordningen hundra tusen kronor, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tv-piraterna i Malmö

Mer i ämnet