Åtta års fängelse efter vansinneskörning

Publicerad

En påkörd man skadades och en hund dog – nu döms en 44-årig man till åtta års fängelse efter en vansinnesfärd i Yngsjö strax söder om Åhus i Skåne.

Mannen var amfetaminpåverkad då han var ute och körde i början av april. Under en bilrunda Skåne hamnade han i Yngsjö där han gav sig på en bil, först genom att slå med en marschallhållare genom bilens fönster och sedan genom att köra på den. Föraren lyckades fly ur bilen och komma undan, men hans hund blev påkörd och dog.

Döms för mordförsök

Samma dag orsakade 44-åringen en frontalkollision med en annan bil på väg 118. När föraren efter smällen tog sig ur bilen blev hans bil påkörd en gång till, vilket ledde till att föraren fick en fraktur i benet.

Mannen döms för bland annat mordförsök, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik, rapporterar Kristianstadsbladet och P4 Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.