I videoklippet visar Äppelrikets vd Henrik Stridh hur mycket ett ton äpplen är. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Avancerad pallning ska ha pågått under flera år

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot ett ton äpplen och päron uppges ha tjuvplockats från en markägares fruktodlingar utanför Kivik sedan i augusti. Nu har markägaren polisanmält fruktstölden.

– Det är obehagligt, säger markägaren, som vill vara anonym, till SVT Nyheter Skåne.

Den djärva pallningen ska enligt polisanmälan ha skett vid flera tillfällen under en månads tid – från början av augusti till början av september. Enligt markägaren har fenomenet återkommit under flera år. Uppskattningsvis är det runt ett ton frukt som försvinner varje år.

– Någon går och tar några äpplen från varje träd och lämnar kvar de som är omogna eller fula, säger markägaren som nu fått nog och därför gjort en polisanmälan.

Polisen har inte börjat utreda stölderna än, men Birthe Parkhagen som är kommunpolis i Simrishamn säger att man troligen lär behöva få in fler uppgifter och hitta fler vittnen för att ha en chans att kunna klara upp brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.