Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bebisarna målar med ekologiska ätbara färger av bovete, gurkmeja, rödbeta, lingon och vetegräs. Efteråt finns möjlighet att tvätta av sig. Foto: Johan Dernelius

Små konstnärer med smak för färg – babymåleri populärt i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal bebisar kastar sig med glädje och frenesi över de färgfyllda skålarna samtidigt föräldrarna vakar över sina skyddslingar. Plötsligt är det någon som druckit upp all målarfärg.

– Ett livslångt konstintresse är det vi hoppas på med babymåleri, säger  säger Susanne Lindblad, förmedlingsintendent på Moderna Museet.

Babymåleri är en del av det fasta programutbudet på Moderna Museet i Malmö. Verksamheten är inne på sitt sjunde år och riktar sig till bebisar 0-15 månader.

– Tanken är att när man kommer hit och kanske för första gången får upptäcka färgen och formen, säger Susanne Lindblad, förmedlingsintendent på Moderna Museet.

En av besökarna är Linnea Lilja och sonen Sigurd.

– Det går bra, fast det är mest ätande faktiskt, säger Linnea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.