Pojke nära drunkna på bad i Malmö

Publicerad

Ett barn var nära att drunkna på Rosengårdsbadet i Malmö på torsdagseftermiddagen. Pojken fick hjärt- och lungräddning på plats och kommer att klara sig helt utan men, uppger polisen. Föräldrarna har polisanmälts för att ha brustit i tillsynen.

På torsdagseftermiddagen inträffade ett drunkningstillbud på Rosengårdsbadet.

– En kvinna som badade i bassängen med sina barn upptäckte att någonting inte stod rätt till med ett annat barn, en pojke, och ropade på hjälp, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Fick hjärt- och lungräddning

En badvärd och en annan badgäst kom för att hjälpa till och startade hjärt- och lugnräddning på plats. Pojken fördes sedan till sjukhuset med ambulans.

– Pojken klarade sig helt utan men. Enligt uppgifterna vi fått från sjukvården så var det i absolut i sista sekund som barnet räddades, säger Nils Norling som samtidigt ger beröm till det snabba agerandet på badet.

– Kvinnorna och badvärden har gjort en fantastisk insats.

Polisen har upprättat en anmälan mot barnets föräldrar för att brustit i tillsynen. Rubriceringarna är vållande till kroppsskada och framkallande av fara för andra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer