Martin Westerdahl och Arvid Evertsson är två av spelarna i Bromölla Monsters.

Basebollen växer i Sverige – här tränar topplaget i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

Baseboll är en sport med miljontals spelare världen över. I Sverige är sporten liten men i Bromölla och Sölvesborg finns några av Sveriges bästa basebollspelare.

På vardera sida av gränsen mellan Skåne och Blekinge finns två av Sveriges basebolllklubbar. Sölvesborg Firehawks är ett av åtta lag i elitserien och leder serien just nu.

I divisionen under spelar Bromölla Monsters, bildad för bara två år sedan. Klubben har spelare i alla åldrar och de vill att fler ska börja spela baseboll.

– Inledningsvis var vår satsning på ungdomar, men det slutade med många vuxna också. Målsättningen är att få igång sporten baseboll i Sverige. Det gäller att synas och höras, säger Johan Petré, ordförande i Bromölla Monsters.

Världen över finns 35 miljoner basebollspelare, men i Sverige finns det endast cirka 700 lincensierade. Trenden är att sporten växer.

Se hela inslaget om basebollen här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.