Misstänkta hemtjänstbluffare i Eslöv rånade äldre kvinna i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Först ska de misstänkta männen ha utgett sig att vara från hemtjänsten. När de inte släpptes in så ska de ha knuffat omkull den 80-åriga kvinnan och stulit hennes saker.

Strax efter 16 på lördagen fick polisen in ett samtal från någon som trodde sig bevittna ett pågående åldringsbrott i södra Eslöv.

– Det visar sig stämma och när vi kommer till platsen kan vi gripa två personer i närområdet som tros vara inblandade, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

De två gripna är båda män i 25-årsåldern som misstänks ha knackat på hos en kvinna i 80-års åldern och utgett sig för att vara hemtjänst.

– När kvinnan inte ville släppa in dem knuffade de omkull henne och tillgrep stöldgods, säger Evelina Olsson.

Kvinnan i 80-årsåldern ska enligt polisen vara fysiskt oskadd och de två gripna männen är intagna för förhör. Polisen pratar under lördagskvällen med vittnen i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.