Väg 108 var en av de omledningsvägar, som fick ta emot mer trafik och fler tunga fordon på fredagsmorgonen. Foto: Susanne NordVisa alla (4)
Visa alla (4)

Befarat trafikkaos uteblev efter E6-stängning

Uppdaterad
Publicerad

Det befarade trafikkaoset efter stängningen av E6 norr om Malmö uteblev. 

– Det känns nästan som om det varit mindre trafik än en normal dag, sa Trafikverkets samordnare Göran Holmberg, när fredagens morgonrusning var över. 

Inga trafikolyckor

Trafikplats Alnarp stängdes vid 20-tiden på torsdagskvällen, och inga trafikolyckor kopplade till stängningen har inrapporterats. 

– Det verkar som att trafikanterna tagit till sig informationen och valt en annan väg till jobbet. Kanske har det vackra höstvädret gjort att en del valt att ta en ledig dag? säger  Göran Holmberg. 

Han konstaterar att många veckopendlare också åkte hem redan under torsdagen, före stängningen.

”Tystare än vanligt”

I SVT Nyheters direktrapportering undrade bilförare hur de skulle ta sig till och från Malmö. ”...ska man hålla vanliga vägen från yttre ringvägen till E22 eller finns det bättre alternativ? Exempelvis inre ringvägen till E22, eller omväg via småorter?” undrade signaturen Michel.

– Det känns nästan som om det varit mindre trafik än en normal dag, säger Trafikverkets samordnare Göran Holmberg. Foto: Foto: Trafikverket

SVT Nyheters team gjorde under hela morgonen nedslag på olika platser längs omledningsvägarna. Teamet konstaterade att boende kring den stängda trafikplatsen noterat att det nu var mycket tystare i området. 

– Morgonen har gått över förväntan. Självklart har det varit tät trafik på vissa platser men det är vägar där det även i vanliga fall är mycket trafik, säger Göran Holmberg på Trafikverket.

E6 har stängts av i 16 dagar för att att man ska kunna anpass trafikplatsen efter Södra stambanans utbyggnad till fyra spår. Foto: Trafikverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer