Bellevuemordet i rätten igen

Uppdaterad
Publicerad

MALMÖ | Idag ska det så kallade Bellevuemordet åter igen tas upp i rätten. Det handlar om en 53-årig affärsman som sköts till döds i sitt hem i Malmö 2003. Tre män har tidigare friats men nu står de åtalade igen.

Den 53-åriga affärsmannen sköts till döds mitt i maten. Åtta skott gick rakt igenom köksfönstret i villan på Bellevue i Malmö.

Ingen såg vem som sköt. Men snart kom tips om att det rörde sig om ett beställningsmord, på uppdrag av en nu 68-årig man.

Han har gjort sig skyldig till flera ekobrott och hade haft affärer ihop med 53-åringen – men också konflikter. Mordmotivet ska enligt misstanken

ha rört sig om en konflikt kring ett pantbrev för an fastighet i Limhamn. Enligt åtalet ska Med hjälp ska 68-åringen enligt åtalet ha anlitat en man som pekas ut som serbisk yrkesmördare.

Friades av rätten

Men i rätten höll inte bevisningen. 2004 friades männen av Malmö tingsrätt. Det var då. Nu är 68-åringen återigen åtalad för anstiftan till mord.

Han dyker upp i hovrätten idag. 68-åringens advokat Jan-Anders Hybelius säger till Sydnytt att det däremot är osannolikt att någon av de andra två åtalade kommer att närvara. Den man som misstänks ha skjutit affärsmannen befinner sig utomlands sen flera år tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.