Bärgningen av pråmen som kantrade i Trelleborgs hamn har ännu inte kommit igång. Foto: Mikael Nilsson

Bärgning av pråmen i Trelleborg drar ut på tiden

Publicerad

Pråmen som i förra veckan välte i Trelleborgs hamn väntar fortfarande på att bärgas. Trots att bärgningsföretaget står redo saknas påskrivna papper mellan företaget och försäkringsbolaget.

En besättningsman saknas fortfarande och pråmen riskerar att läcka olja. Bärgningsbolaget står redo, men ändå har arbetet med att få upp den kapsejsade båten inte kommit igång under tisdagen.

– Vi har haft möte under förmiddagen och det handlar om att bärgningsföretaget och försäkringsbolaget inte skrivit under några papper, säger Jörgen Nilsson, vd Trelleborgs hamn.

Exakt vad de inte kommer överens om vill han inte kommentera.

– Det handlar om olika förutsättningar.

Förberedelserna klara

Men Jörgen Nilsson är hoppfull att bärgningsarbetet snart kan komma igång. Enligt honom är alla förberedelser klara och bärgningsföretaget står redo.

– Jag hoppas de kommer överens snart, säger han.

Tre personer föll i vattnet

Pråmen är en arbetsbåt med en grävmaskin på och kantrade i onsdags förra veckan. Tre besättningsmän ramlade över bord, men två kunde snabbt räddas. Den tredje saknas fortfarande.

Pråmen riskerar att läcka 15 ton olja och enligt de första planerna skulle båten ha bärgats i helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer