Efter kraschen på väg E6 i höjd med Vellinge flydde föraren från platsen men kunde snabbt fångas in av polis. Foto: Mikael Nilsson

Bil har kört in i träd på väg E6 efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

En bil har kört in i ett träd på E6 i höjd med Vellinge ängar.

Vid 14:50-tiden på tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänst till platsen. Olyckan ska ha skett efter att en polispatrull jagat en personbil. Det är i nuläget oklart varför bilen jagades.

– Det ska ha varit väldigt hög hastighet på bilen som försöljdes av polis. Polispatrullen tappade visuellt bilen, men bara någon minut senare kommer man fram till den här singelolyckan, sade Patric Fors, informatör på Skånepolisen.

När polispatrullen kommer fram till platsen är inte föraren kvar. Men han påträffas senare i närheten. En helikopter ska ha cirkulerat i området men det är inte bekräftat att det var den som hittade mannen.

Misstankar om brott

I nuläget rör det sig om grov olovlig körning och misstänkt drograttfylleri men andra brottsrubriceringar kan tillkomma.

– Ingen blev gripen, men en man fick föras till sjukhus. Han hade någon sårskada, säger Patric Fors.

Sedan 16-tiden är det full framkomlighet på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.