Bil sprängd i Kristianstad

Publicerad

En bil har sprängts på en husbilsparkering i Kristianstad under lördagsnatten. Ingen person ska ha skadats i explosionen.

Det nationella bombskyddet kallades till platsen och har under lördagsmorgonen arbetat tillsammans med tekniker för att undersöka vad för typ av föremål det rör sig om.

– De fragment man eventuellt kommer att säkra på platsen kommer skickas vidare på analys. Därefter får resultaten visa vad det rör sig om för föremål, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion Syd.

Detonationen ska enligt polisen ha skett i direkt anslutning till den förstörda bilen, som också är den enda bilen som ska vara skadad.

Avspärrningarna hävdes strax innan klockan sju på lördagsmorgonen då polisen var klara på platsen. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättas och det ska inte finnas någon misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.