Bjärredsborna hedrar den döda familjen med blommor, ljus och choklad. Foto: Susanne Nord

Blomsterhavet växer vid familjens hus

Uppdaterad
Publicerad

Högen med blommor och ljus växer utanför huset i Bjärred där fyra familjemedlemmar hittades döda i tisdags. I Bergakyrkan håller man öppet för de som vill prata om den tragiska händelsen.

– Det tar flera dagar att ta in det, säger en man som lagt blommor utanför villan i Bjärred. Han berättar gråtande att han varken kände familjen eller var granne.

– Man förstår inte, så är det, säger han.

Döda familjen i Bjärred

Tekniker jobbar vidare

Polisen har tidigare sagt att teknikerna ska arbeta vidare på platsen idag och flera journalister finns där för att bevaka vad som händer.

En och annan hundägare passerar och en av dem stannar en stund för att titta på blommorna. Men ännu vid lunchtid på torsdag syntes inga polistekniker.

Bergakyrkan har haft öppet för de som vill ha någon att prata med eller bara vill vara i stillhet.

– Det här är något som berör hela samhället så vi har öppnat kyrkan för samtal, en möjlighet att få tända ljus eller bara vara här en stund, säger Madeleine Körner, kyrkoherde i Bjärreds församling.

I Bergakyrkan finns det möjlighet för stillhet och samtal efter den tragiska händelsen. Foto: Edina Halilovic

På plats i kyrkan finns både personal från församlingen och kommunens krisberedskapsgrupp för att prata med de som kommer och vill ha hjälp med att prata om händelsen som är så svår att förstå.

– Många i alla åldrar kom hit igår för att tända ljus och prata, ta en fika eller bara sitta en stund, säger Madeleine Körner.

Församlingen tog i all hast fram en kondoleansbok och i den har många skrivit ner sina tankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda familjen i Bjärred

Mer i ämnet