Hanna Blomstrand är tillbaka i landslaget efter höftoperationen. Foto: Johan Nilsson / TT

Blomstrand: ”Bra tajmning till Japan”

Uppdaterad
Publicerad

I våras opererade hon sin smärtande höft. Nu visade VM-spelaren Hanna Blomstrand, från Höör som spelat i Lugi, vägen för sitt Köpenhamn i stormötet med Odense och landslagskamraten Nathalie Hagman, också hon före detta Lugispelare.

-Bra tajmning till Japan, säger Hanna Blomstrand, 23-åringen som spelat i både H65 Höör och Lugi, efter 31–29-segern.

Med mindre än tre veckor kvar till VM-premiären i japanska Kumamoto visar den svenska högernian Hanna Blomstrand storform. När de två storsatsande klubbarna Köpenhamn och Odense brakade samman i den danska huvudstaden smällde 23-åringen in fyra bollar i 31–29-segern.

-Jag var så himla taggad och längtar till Japan, säger hon.

”Verkligen kämpat”

I maj tvingades hon operera sin höft. Då hade hon fått leva med smärta ända sedan EM i Frankrike i december. Till slut gick det inte längre.

-Jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka efter höftoperationen. Jag har haft bra träningar och känner att det bara är att gå ut och visa vad jag kan, säger Hanna Blomstrand.

Det gjorde hon sannerligen i den danska ligans toppmöte hemma i Frederiksbergshallen. Sina tre första mål satte Blomstrand under matchens första sex minuter. Det fjärde kom i slutskedet av matchen när Odense höll på att äta ikapp ett åttamålsunderläge.

-Vi vann och vi vill alltid vinna mot dem. Det har blivit ett litet rivalmöte. Det känns ändå som att de har all press på oss och vi går bara ut och spelar fantastisk handboll, säger Blomstrand, som i Köpenhamn har sällskap av landslagskamraterna Linn Blohm, Marie Wall, som spelat i både Lundagård och H65, och Oliva Mellegård (missade matchen på grund av sjukdom).

Hagman bänkad

I Odense återfinns sedan i somras landslagskamraten Nathalie Hagman, som satt på bänken hela första halvleken. I andra akten fick en mållös Hagman spela då och då i jakten på att komma ikapp.

– Ska vi vinna måste vi vara med från starten, säger Nathalie Hagman.

Handbolls-VM för damer avgörs i japanska Kumamoto den 30 november–15 december. Sverige spelar i grupp D tillsammans med Ryssland, Sverige, Japan, Kina, Argentina, Kongo-Kinshasa.

Fakta: Sveriges VM-uppladdning

19 november: Truppen samlas i Malmö.

20 november: Avresa till Japan från Kastrup i Köpenhamn.

21–29 november: Läger i Fukouka.

26 november: Landskamp mot Norge.

29 november: Reser till spelorten Kumamoto.

30 november: VM-premiär mot Kongo-Kinshasa klockan 12.30, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.