Explosivt föremål i Malmö har oskadliggjorts

Uppdaterad
Publicerad

Censorsgatan i Malmö spärrades av under torsdagsmorgonen efter att ett okänt föremål hittats i ett garage. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att undersöka föremålet som senare visade sig vara explosivt.

Ett okänt föremål hittades i ett underjordiskt garage i anslutning till ett bostadsområde på Censorsgatan i Malmö. Polispatrullen på plats gjorde bedömningen att föremålet behövde undersökas närmare av det nationella bombskyddet.

– Nationella bombskyddet är på plats i garaget och har spärrat av ett område för att undersöka vad det är. Vi kan inte säga hur föremålet såg ut men det såg inte naturligt ut för att vara på platsen, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson på region syd.

– Ett mindre område är avspärrat men kan komma att utökas.

Larmet kom till polisen vid 07:35. Polisen kan inte säga hur länge nationella bombskyddet kommer vara kvar på platsen.

Senare visade det sig att föremålet var explosivt. Vid 13-tiden var fortfarande ett mindre område i garaget avspärrat. 

En förundersökning är inledd och brottsrubriceringen är förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga ämnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.