Foto: Mikael Nilsson

Rånades och misshandlades i sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern vårdas på sjukhus efter ett misstänkt grovt rån i en bostad i nordvästra Lund. Två män eftersöks av polisen, men ännu har ingen misstänkt gripits.

Polisen larmades strax efter klockan sex på långfredagens morgon till en adress i Gunnesbo i Lund.

En man misstänktes ha blivit rånad i en bostad och ha skadats i samband med det. Enligt polisen kunde mannen själv ta sig till en granne och därifrån ringa polisen. Bostaden där brottet skedde tillhörde en bekant till brottsoffret.

Den 65-årige mannen fördes till sjukhus på långfredagen med lindriga skador, rapporterar Region Skåne.

– Vi har ännu ingen gripen. Det pågår en teknisk undersökning och vi kommer höra fler personer under dagen, säger Lars Nygren, inre befäl på Lundapolisen.

Använde ”tillhyggen”

Polisen bekräftar på påskaftonens morgon att mannen som skadats i samband med rånet, ska ha blivit misshandlad med ”tillhyggen”.

– Gärningsmännen fick med sig en del saker, bland annat en bil. Men kommer vi höra mannen som bor i bostaden under dagen och se om det kan vara fler saker som saknas i hans hem, säger Lars Nygren, inre befäl, till SVT Nyheter Skåne.

Polisen fortsätter nu sökandet efter två okända gärningsmän som beskrivs vara i 20-25-årsåldern. Ingen är gripen i nuläget.

Vid 17-tiden på långfredagen hävde polisen avspärrningarna vid brottsplatsen.

Händelsen utreds som grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.