Polis med specialsökhund arbetar innanför avspärrningarna på Ormvråksgatan i Malmö efter ett misstänkt mordförsök på fredagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Två gripna för mordförsök – en förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skadad i samband med ett bråk mellan ett flertal personer på Ormvråksgatan på Söderkulla i Malmö. Polis har inlett en förundersökning om försök till mord.

Det var vid åttatiden på fredagskvällen som polisen fick in flera samtal om ett bråk utomhus. Uppgifter om tillhyggen ska ha nämnts och någon ska även ha hört en hög smäll.

När polisen anlände till platsen anträffades en skadad man i 40-årsåldern. Mannen har förts med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge.

– Det är ett misstänkt grovt brott, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Område avspärrat

Polisen har spärrat av ett större område där händelsen ska ha ägt rum. En specialsökhund är på plats och kriminaltekniker är beställda.

– Vi vill inte missa någonting om det är skott som har avlossats på platsen också, så i detta fall är det en specialsökhund som är utbildad i just att söka efter vapenspår, säger Rickard Lundqvist.

Utreder mordförsök

Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord.

– Det är graden av våld som utövats mot målsägande som gör att det hamnar på försök till mord, säger Rickard Lundqvist.

Två gripna

Under natten mot lördag greps och anhölls två personer. Båda är misstänkta för mordförsök.

– Det är en man 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Har ni sett någon koplling mellan de misstänkta och målsäganden?

– Ja det har vi gjort, redan tidigt i ärendet kunde vi se att de är bekanta för varandra. Sen exakt hur är för tidigt att säga, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.